↑ Terug naar Beeldende kunst

Toneel

Nattevechten

een dorp om verliefd op te worden 

 

Sylvia, personal shopper, zoekt een nieuwe levenspartner. Zij woont tijdelijk bij haar ouders, Beppie en Jacob, op een boerderij in Nattevechten. Dat geeft de nodige spanningen. Haar ouders zijn zeer behoudend en vertellen te pas en te onpas wat ze vinden van haar leven.

Sinds kort hebben ze een nieuwe buurman, Hermèn Songen. Een homofiele man uit Amsterdam, een doorn in het oog van haar ouders.

Hij is hét gespreksonderwerp van Nattevechten.De herbergierster, Lenie Kakel heeft met haar nieuwtjes veel invloed in Nattevechten.

Op aanraden van Hermèn plaatst Sylvia een advertentie op de internetsite Love4ever. Zij wordt in contact wordt gebracht met Marco, een historicus, 47 jaar. Ze daten per mail en ze vinden elkaar steeds leuker. Sylvia is echt verliefd en ze vraagt vaak raad aan Hermen.Bij de internetsite Love4ever hoort ook de hulp van een telefooncoach; Annemarie Mensonge. Deze Annemarie is het pseudoniem van Hermèn Songen, maar niemand weet dat. Het contact met deze Annemarie/ Hermèn gaat veel voor Marco betekenen.Sylvia kent Annemarie Mensonge ook maar alleen van emailcontact. Sylvia bespreekt haar liefdesperikelen vooral met Hermen.

Als het aankomt op de echte eerste ontmoeting besluiten zowel Sylvia als Marco iemand anders te sturen om poolshoogte te nemen.

Sylvia vraagt haar vrijgevochten vriendin, Claire, uit Amsterdam en Marco vraagt zijn vrijgezelle zwager Arjan. De afspraak is in de herberg van Nattevechten, bij Lenie Kakel. De twee invallers worden tijdens de eerste ontmoeting heftig verliefd op elkaar. Het is liefde op het eerste gezicht.

Claire noch Arjen durven te bekennen aan Sylvia of Marco dat ze in plaats van de kat uit de boom te hebben gekeken er het liefste met de liefdespartner van door zouden willen gaan. . Ze besluiten allebei vaag te blijven in de hoop dat de verliefdheid van Marco en Sylvia overgaat. Sylvia snapt niets meer van haar relatie met Marco. Claire  en Arjen vertellen weinig over de ontmoeting en wat ze vertellen klopt niet. Sylvia bespreekt haar bezorgdheid met Hermen en Arjen belt met Annemarie Mensonge. Hermèn Songen/ Annemarie Mensonge begrijpt door deze noodkreten wat er aan de hand is. Hij beraamt een reddingsactie. Hij komt uit de “kast” en vertelt hij alles over zijn “vrouwelijke” baan bij Love4ever aan Lenie Kakel en aan de ouders van Sylvia. Hij vraagt hun medewerking om de liefde van Sylvia en Marco te redden. Ze vertellen Sylvia dat de achterneef van de dominee uit het dorp op bezoek komt. Hij zou een historicus zijn die verhalen op wil tekenen in opdracht van de gemeente Nattevechten. Ook Marco wordt met deze “waarschijnlijke” opdracht naar Nattevechten gelokt. Op de bewuste middag zijn haar ouders express niet thuis en Sylvia ontmoet voor het eerst Marco. Ze begrijpen al snel dat ze de Sylvia en Marco zijn van Love4ever en samen ontdekken ze dat ze allebei een invaller hebben gevraagd. Ze besluiten raad te vragen aan Lenie de herbergierster.

In de herberg van Lenie komt alles uit in een grote finale. Claire zowel als Sylvia worden ten huwelijk gevraagd en Lenie houdt een prachtige toespraak en noemt Hermèn de held èn heldin van Nattevechten.